Voedingssupplement rustgevend effect & gezonde slaap

Voor de promotie van een relaxerend OTC voedingssupplement dat ook de slaap bevorderd werd er beroep gedaan op Medipartner. Het supplement werd voorheen niet gepromoot bij huisartsen en er werd ook weinig awareness rond gecreëerd. Daarom werd er op voorgaande zaken ingezet en werd er gewerkt aan een toename van de share of voice. Door de share of voice te meten kunnen we erachter komen hoe het product het doet in verhouding met de voedingssupplementen van de concurrentie.

Oplossing

Er werd door onze klant gekozen voor een lange termijn samenwerking van 5 jaar waarbij er geopteerd werd om een gemengde P2 & P3 positie aan te kopen binnen één van onze syndicated teams. De posities werden tijdens de looptijd van de samenwerking afgewisseld en er werd bijkomend ingezet op digitale communicatie.

Resultaat

Na het eerste promotiejaar werd er dankzij de inzet van Medipartner’s Medical Sales Representatives een verkoopstijging van +113% genoteerd tegenover het referentiejaar ervoor. In de jaren daaropvolgend werd er respectievelijk +87% (Jaar 2), +26% (Jaar 3), +27% (Jaar 4) en +8% (Jaar 5 – COVID) meer verkoop gegenereerd. Deze resultaten werden behaald dankzij de ervaring van 9 Medisch Afgevaardigden die het product afwisselend in positie 2 en 3 voorstelden bij de door onze klant gekozen doelgroep.