Maison Éole en Medipartner gaan duurzaam partnership aan

Maison Éole, een recent opgericht Belgisch cosmeticamerk, nam contact op met Medipartner voor de aanwerving van een apotheekvertegenwoordiger voor de regio Vlaanderen. Het merk heeft in Wallonië in korte tijd de markt veroverd en wil snel uitbreiden naar het Nederlandstalige deel van het land.

“De vraag van oprichtster Anne-Sophie Charle was heel specifiek”, zegt Margaux Agneessens, recruiter bij Medipartner. “Een tweetalig profiel met ervaring in de apotheekwereld en affiniteit met dermocosmetische producten. Bovendien moest deze persoon ook het gezicht worden van Maison Éole in Vlaanderen. Omdat we binnen Medipartner over een grote talentenpool beschikken, was de juiste kandidaat binnen een maand gevonden.”

Wijngaarden

Het merk is afkomstig van de wijngaard Chant d’Éole, ten zuiden van Mons, vlakbij de Franse grens. In de schoonheidsproducten worden actieve ingrediënten uit de wijngaarden van het landgoed verwerkt. Een lang onderzoeksproces heeft een nieuwe molecule in de bossen van de wijnstok geïdentificeerd die krachtige antioxiderende voordelen biedt, gesymboliseerd onder het concept Wijnextracten³. De producten zijn bovendien Made in Belgium, Veganistisch, Milieuvriendelijk en dragen het label “Natural Certified”. Om meer te weten te komen over hun assortiment en waar ze in de apotheek worden verkocht, kan je terecht op hun website.

Partnership

Medipartner en Maison Éole kozen ervoor een partnership aan te gaan omdat de twee bedrijven veel gemeen hebben. Niet alleen zijn ze allebei Belgisch, maar ze zijn ook opgericht door een vrouwelijke ondernemer. We delen ook een aantal waarden: de band die we aangaan met onze klanten, het feit dat we buiten de gebaande paden denken en onszelf uitdagen, het feit dat we blijven inzetten op innovatie en de zuiverheid en transparantie van onze producten en oplossingen. Er zal nauw worden samengewerkt op vlak van communicatie en diensten.